Як пробачити зраду?

Зрада партнера – це, частіше за все, подія, яка здатна повністю знищити багато чого: вашу сім’ю, вас, вашу довіру до будь-яких відносин. І перша думка, яка супроводжує наступні моменти життя, це думка про те, що далі бути з вами ця людина не гідна, це кінець. Але це не так. Шквал емоцій змітає будь-які раціональні думки, тому, навіть, якщо ви дійсно вирішили припинити відносини, дайте собі охолонути. Спробуйте, якщо не поговорити, то хоча б вислухати того, кому ви довірили своє серце, і, можливо, ви зрозумієте щось, що ховалось від вас раніше.

Крок перший

Перші дні схожі на цунамі: емоції змінюються від ненависті до жаху і відчаю. Не стримуйте їх, виплескуйте, але не тому, кому вони призначені, а вашій довіреній особі, психологу або найкращому другові, в крайньому випадку, пишіть. Нехай той, кому ви відкриваєтесь, просто слухає, зараз вам не потрібні поради, наразі ви тільки почуття – вимовляйте їх. Говоріть, кричіть і плачте, виливайте переповнену чашу, нехай в середині залишиться порожнеча, її ви обов’язково заповните, згодом.

Крок другий

Слухайте себе. Тепер, коли перша хвиля спала, вам буде легше проаналізувати ваші справжні почуття до партнера. Зараз у вас є шанс проаналізувати те, що ви звикли бачити щодня, сприймали як норму, не помічали. Як це не жорстоко, іноді саме зрада стає приводом переосмислити свої відносини, і результат буває досить несподіваним. Будь чесні самі з собою.

Крок третій

Готові говорити? Не сипте звинуваченнями, приниження не забудеться, навіть, якщо ви потім вирішите спробувати знову. Говоріть про те, що ви відчуваєте. Не соромтеся своїх відчуттів. Говоріть про те, як вам прикро, страшно, порожньо, про розгубленість, про біль, про приниження, сором. Не ховайтесь за штампами, які підказують вам знайомі, батьки, суспільство. Будьте відверті і знайдіть в собі сили почути, адже це те, що допоможе вам жити далі, без каменю, що буде тиснути решту життя.

Крок четвертий

Пауза і ваше рішення, чи варто продовжувати. Все це – суто індивідуально, тому що наші відносини завжди особливі і однозначних порад не існує, але є ваше бажання і одна маленька обмовка про те, що розрив – завжди передбачає наявність двох учасників, а значить, і провина ділиться на двох.

Пам’ятайте, Зрада – це не кінець!

За матеріалами: https://upsihologa.com.ua/Kak_perezhit_izmenu-chvaleva.html

Comments are closed.