Red Alert 2.0: новий троянський “банківський” вірус на Android!

Нові види троянів продовжують процвітати на платформі Android, оскільки зловмисні хакери все частіше звертають увагу на користувачів мобільних пристроїв, намагаючись викрасти облікові дані та особисту інформацію.

Останнє попередження про зловмисне програмне забезпечення, яке вражає Android, пов’язане з новим банківським троянським вірусом під назвою Red Alert 2.0, якому вдалося потрапити до низки посередницьких App Store, використовуючи різноманітні маскування, включаючи фальшиві додатки WhatsApp і Viber, а також шкідливі оновлення Flash Player.

Як зазначає SfyLabs, RedAlert 2.0 орієнтований на понад 60 банківських і соціальних додатків для Android.

Коли потенційна жертва відкриває уражений Додаток на своєму пристрої, шкідливе програмне забезпечення перекриває відповідне діалогове вікно, закликаючи користувачів повторно ввести дані для входу. Таким чином, облікові дані крадуться та передаються на віддалений сервер під контроль хакерів.

Red Alert 2.0, який вперше був запропонований для використання з злочинною метою на російськомовних форумах, здатен обходити двофакторні системи аутентифікації шляхом перехоплення SMS-повідомлень, які він перенапрявляє хакерам.

Більше цього, за останніми даними, Red Alert 2.0 продовжує оновлюватися, і крім зазначених можливостей, може блокувати вхідні дзвінки з банків, у тому числі з відділу фінансових шахрайств, які відслідковують потенційну шкідливу діяльність. Таким чином, зловлений на гачок Андроїд хакери починають грабувати, використовуючи ваш власний обліковий запис для несанкціонованих покупок чи грошових переказів, і в цьому випадку, у банка не має можливості зв’язатись з вами, навіть, якщо вони зауважують якусь підозрілу активність.

Відомо, що Red Alert 2.0 працює на телефонах з ОП Android версії 6.0 і раніше.

Тепер, вам варто бути ще обережнішими з завантаженням Додатків, надто з неофіційних джерел.

 

Comments are closed.