4 найміцніших смартфони преміум-класу для незграбних людей

Як невід’ємна частина нашого життя, техніка вимагає особливої уваги з боку користувачів. Питання часу, коли наступного разу смартфон може вислизнути з руки чи опинитися в розлитій каві. Деякі з нас пережили цей панічний стан, і, можливо, не одноразово….

Один з провідних постачальників смартфонів в США, Squaretrade, стверджує, що кожні дві секунди в Америці ламається чийсь телефон. Дослідження iPhone  говорить про 26% користувачів, які розбивають свої екрани, 15% з них досі користуються пошкодженими пристроями. Для Android статистика ще вища.

Смартфони та незграбність сумісні, як масло та вода, але є певні моделі більш міцніші та герметичні, ніж інші. Краш-тест для найпопулярніших телефонів преміум-класу показав список з чотирьох моделей, що стануть надійними друзями для найнезграбніших з нас. 

Вибір і рейтинг

Звичайно, є смартфони, такі як Galaxy S7 Active і Motorola Droid Turbo 2 (США)/Moto X Force (Європа), які позиціонуються як надміцні, але у цій статті їх не брали до уваги через дві причини. По-перше, для досягнення більш високого рівня надійності ці пристрої виконані з використанням преміум-матеріалів. По-друге, доступ до них доволі обмежений (S7 Active доступний тільки через AT & T, а Droid Turbo 2 через Verizon). Тим не менш, Droid 2 Turbo і S7 Active – це вірний вибір для людей, які прагнуть надійності і можуть дозволити собі ці телефони.

Тепер, давайте перейдемо до тих, хто є більш доступним і відповідає основним критеріям міцності.

 

 OnePlus 3T


Китайська компанія OnePlus випускає телефони, настільки якісні, що вони вже стали культовими для поціновувачів. Їхня остання модель, OnePlus 3T, безумовно, не розчаровує. За, приблизно, 439 $ (дві третини ціни на iPhone 7 або Google Pixel), ви отримуєте преміум-смартфон із зовнішніми та внутрішніми параметрами, які відповідають чи, навіть, перевищують характеристики своїх більш дорогих конкурентів. У моделі міцний алюмінієвий корпус з безпечною текстурою, керамічний датчик відбитку пальця, сапфіровий об’єктив камери та скло екрану Gorilla Glass 4. Тест на падіння проводився киданням молотка на пристрій. Телефон витримав удари з висоти 0,90 см, а також 1,2 метри, і отримав тріщину з висоти падіння інструменту на екран в 1,5 метри. Потрібно зауважити, що цей тест травматичніший для пристрою, ніж звичайне падіння телефону з такої ж висоти. Смартфон зручний у заміні усіх необхідних елементів, купівля яких також абсолютно доступна. Ложкою дьогтю є відсутність офіційного рейтингу водонепроникненості. Тест показав крайню межу в три хвилини, але ризикувати не варто.

 

iPhone 7


Apple iPhone 7 і 7 Plus, без сумніву, найпопулярніші телефони, навіть з нижчими, ніж очікувалось рейтингами продажу. Завдяки своєму більш ергономічному розміру та дешевим запасним частинам, iPhone 7 дає фору 7 Plus. Вартість моделі – від 649$,  середнє між OnePlus 3T і LG V20. Apple пройшли довгий шлях у поліпшенні загальної довговічності своїх флагманських ліній з iPhone 7. Під час тестів iPhone 7 витримав падіння з висоти в два метри. У смартфона алюмінієвий корпус серії 7000, який є більш стійким до вигинання, іонно-посилений дисплей, не гірший за Gorilla Glass 4. Об’єктив камери має сапфірове скло, але з домішками, що зменшує його довговічність. Особлива характеристика моделі – гідроізоляція. Уперше Apple посилила водонепроникність до iPhone. Рейтинг телефону – IP67: повний захист від пилу та бруду після 8-годинного випробування, а також водонепроникність при повному зануренні на глибину 1м до 30 хвилин.

Цим смартфоном просто маніпулювати однією рукою. Розміщення кнопок також є інтуїтивно зрозумілим і легким, з мінімальними рухами, необхідними для охоплення зовнішніх клавіш. Демонтаж iPhone 7 досить простий. Екран порівняно легко замінити, однак, треба бути дуже обережним при пересадці всіх дрібних елементів. Особливо потрібно зважати на гідроізоляційну пломбу, порушення якої зменшить водонепроникність пристрою. Фіксація роз’ємів в телефоні гвинтами трикрилинного типу, що ускладнює ремонт. 
З чотирьох телефонів в списку, iPhone 7 має найдоступніші запасні частини, але, найдорожчий екран також у нього. 

 

Google Pixel


Google Pixel вийшов на ринок в жовтні 2016 року і вже відтоді впевнено підіймається у рейтингах. Лаконічний зовнішній вигляд, скляна панель, яка охоплює близько третини заднього корпусу, пластиковий датчик сканування відбитку, об’єктив камери із звичайного скла. Параметри ціни такі ж, як у iPhone 7.  Пристрій має корпус з аерокосмічного алюмінію та скло Gorilla Glass 4, форма компактна та зручна у маніпулюванні однією рукою. Непогані показники слизькості. Телефон не нагрівається та не підвисає, від’єднання задньої кришки одне з найпростіших у списку. На жаль, решта параметрів (порт заряджання, камера) менш зручні. Фарба під скляною панеллю легко відходить, надзвичайно тонким та вразливим є екран телефону. Сильне натискання може призвести до тріщин AMOLED-дисплею.  Те ж і з тестом на падіння: з висоти в 1,5 м екран повністю розбився.

 

4LG V20

V20 – це найбільший телефон зі списку, і найдорожчий (789$). Особливості: знімний акумулятор, посилена внутрішня рамка з полікарбонату, знімна задня панель, виготовлена ​​з аероалюмінію та дисплей Gorilla Glass 4. LG V20 добре працював в тестах на міцність і падіння. Його офіційний рейтинг MIT-STD-810G видається дещо сумнівним, проте телефон все ще залишається робочим після падіння з  2 м. З чотирьох телефонів у списку V20 постраждав найбільше, проте все ще працював. Запчастини для LG V20 відносно легко доступні в Інтернеті, вони ж і найдешевші зі списку. На жаль, в ремонті LG V20 не все так просто. Незважаючи на те, що демонтаж та заміна екрану є нескладними, слід дотримуватися обережності при пересадці невеликих компонентів – вони надійно приклеєні і їх легко пошкодити. USB-порт припаяний безпосередньо до материнської плати. Водонепроникність також слабенька, зважаючи на пластикові частини корпусу. Захист звичайної скляної лінзи камери від подряпин та тріщин також далекий від ідеального. Ну і розмір. Якщо у вас маленькі руки, маніпулювати широким LG V20 не дуже зручно. Хоча він не настільки слизький як Google Pixel.

 

Висновок
Отже, у жорсткій боротьбі, OnePlus 3T отримав безумовну перемогу над іншими телефонами в списку, завдяки легкості ремонту та матеріалам преміум-класу. Врешті-решт, 3T виявив найкращий баланс у всіх категоріях. Це не зменшує якість інших флагманів. Будь-який з телефонів у цьому списку буде чудовим вибором, але якщо ви проаналізуєте відсоток заміни екранів та тріснутих корпусів, OnePlus 3T буде найкращим варіантом.

І останнє… Наскільки б міцними та витривалими не були б наші телефони, не варто забувати про захист! Навіть дешевий бампер зі стразами, придбаний у переході краще, ніж нічого. Пильнуйте свої гаджети і вони ще довго послужать вам без шкоди для гаманця.

Для більшої інформації по краш-тестам подивіться сюди:https://smartphones.gadgethacks.com/how-to/4-most-durable-premium-smartphones-for-clumsy-people-0175454/

Comments are closed.