Незламні: основні параметри “міцних” смартфонів преміум-класу

Отже, вже третій телефон розбився на друзки у вас на очах і ви вирішили звернути увагу не лише на якість фото, ємність батареї та загальну продуктивність, але й на надійність гаджету. І ось на які характеристики вам потрібно звернути увагу у апаратах Преміум-класу.

Корпус. Міцність в телефонах має бути поєднана з естетикою та довговічністю. Цільнометалевий корпус, кераміка, посилене скло – фундаментальність та легкість, що надзвичайно важливі для параметрів довговічності апарату.

Скляна панель. Cкляні панелі стають більш витривалими з кожним поколінням. Наприклад, Gorilla Glass 4 (належить провідній інноваційній компанії Corning(США)), вже пропонує посилений вдвічі захист, якщо порівнювати з попереднім аналогом (Gorilla Glass 3). Як скло Gorilla, так і іонно-посилене скло Apple, було хімічно змінене за допомогою іонного обміну для підвищення їхньої міцності. Таке скло більш стійке до стирання та подряпин, ніж звичайне.


Датчик відбитків пальців. Використання високоякісних матеріалів на більш дрібних елементах, таких як датчик відбитків пальців, не лише робить роботу телефону комфортнішою, але й підвищує загальну довговічність. Датчик, подряпаний чи потрісканий, суттєво перешкоджає пристрою зчитувати відбитки пальців, ставить сам корпус під загрозу.

Об’єктив із камерою. Об’єктив з пошкодженою камерою впливає на якість фото, тому специфіка матеріалу для нього також важлива. Сапфірові лінзи витриваліші, ніж скло, що робить цей компонент більш надійним.

Водонепроникність. Захист від поглинання або IP-рейтинг – це стандарт, складений Міжнародною комісією з електротехніки, який допомагає визначати стійкість технічного приладу. Перша цифра в рейтингу вимірює опір до бруду та пилу, а друга – до рідин. Наприклад, у телефоні з рейтингом IP68, цифра 6 показує те, наскільки апарат забезпечує повний захист від пилу та бруду після восьмигодинного тестування, позначка 8 – це оцінка вологостійкості пристрою, повністю зануреного на глибину півтора метра на 30 хвилин.

Опір удару: Оцінка техніки по рейтингу MIL-STD-810, який використовується військовослужбовцями у складних ситуаціях, де довговічність є обов’язковою. Оцінка ударостійкості – це 26 разове падіння об’єкта з висоти 1 метр на 5-сантиметрову фанеру, яка лежить на бетоні.


Заміна екрану. Чим простіше процес доступу до екрану для його заміни, тим менший ризик пошкоджень апарату під час ремонту.

Заміна зарядного порту. Важливий компонент, який часто ламається через зношення. На щастя, більшість флагманських телефонів розроблені з модульними портами, які легко замінити.

Ціна заміни екрану. Доступні запасні частини – гарантія дешевшого ремонту. Чим дешевше ремонт, тим більше бажання в користувача полагодити свій телефон. Тому поцікавтесь і цим параметром, коли будете підбирати гаджет.

Ергономіка. Простота використання є важливим параметром для смартфону. Телефон, яким легко маніпулювати однією рукою, має менше шансів зависнути від помилкового натискання чи впасти від незграбного руху. 

Опір ковзанню. Текстура смартфону є частиною його ергономіки. Багато смартфонів преміум-класу з першого погляду виглядають гладкими, але насправді вони мають тонкий шар зернистості, це сприяє свого роду зчепленню руки з корпусом, зменшуючи можливість випадкового вислизання.

В наших наступних статтях: Моделі, які пройшли краш-тест і показали найкращі показники міцності у лінійці смартфонів Преміум-класу.

 

Comments are closed.